Pasang iklan Anda di sini.
https://goo.gl/Io3Xqy

Wednesday, June 06, 2012

0 Spam Facebook Group Chat

Salam,
Aku just nak tunjuk macam mana nak SPAM atau BOMB dalam Facebook Group 

(chatting aka IM). Tak ada lah hebat sangat pun, biasa-biasa je : . Mungkin ada 
yang tahu, tapi apa kata mereka yang tak tahu, kan?? 

Kadang-kadang dalam Facebook Group kita tu, terlalu ramai yang online, lepas tu, 

reply apa-apa entah je, menyebabkan kita nak baca satu persatu pun tak sempat. 
Kadang-kadang benda tu penting.

So, korang boleh balas balik dengan cara ni, untuk menyedarkan mereka agar 

jangan buat sesuka hati, faham perasaan orang lain sama 




CARA-CARA :

1) Buka
 Group Chat yang anda mahu
2) Dalam kotak taip tu : tekan
 SHIFT + ENTER (tekan jangan lepaskan, sampai 

berapa lama anda suka, tapi ingat lagi lama tekan, berhati-hati takut 'not 
responding' je, kalau PC/Laptop power tak pe)
3) Lepas tu baru taip apa yang anda mahukan
4)
 ENTER

Apa akan terjadi kepada mangsa? Mangsa tak larat nak scroll down dah  

dah la Group Chat tu kecil je...

P/S : Pihak saya tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sedikit insiden 

dalam membuat tutorial ini 
P/S : Mod, kalau salah section boleh move ke section sebetulnya, maaflah, 

saya cari section bersangkut ni tak tau dekat mana


Jika ianya membantu, jangan lupa tinggalkan komen 
 

0 komentar :

Post a Comment