Pasang iklan Anda di sini.
https://goo.gl/Io3Xqy

Tuesday, October 09, 2012

0 Apa itu page source ?


Sebenarnya aku mau share pasal page source.. mungkin ada yang tahu dan ada yang tidak tahu apa dia page source tu.. aku pun tidak tahu secara spesifik sebenarnya.. tapi apa yang aku tau macam2 yang anda boleh ambil dari page source tu..


Kalau dulu aku cuma mengambil javascript pada page source tu dan melihat cara susunan code css tapi sekarang aku bertindak jauh lebih melampau.. hahaha



Apa tidak.. pada masa ni aku sudah mampu memplagiat template hanya dengan melihat page source .. hahaha.. kejamnya aku...



Boleh tahan juga kemahiran aku melihat page source.. ekekek.. 



Berikut aku sertakan screen shot template yang anda perlu bayar sebanyak USD 15 jika anda hendak menggunakannya..(lebih mahal dari beli domain.. huhuhu)




Tu dia.. USD 15,.. memang kena dengan harga,, cantik template ni







ni gambar template tu digunakan pada blog demo template tu...






Tu dia.. lepas aku curi segala2 dari page source template testing owner asal template tu...aku terus pasang pada template aku.. kena edit lagi ... huhuhu.. bukan boleh pakai terus..



Walau apa pun template ni aku tidak akan release untuk kegunaan awam sebab kalau aku release aku dah kacau periuk nasik designer asal tu...



Aku buat ni untuk menguji sejauh mana kemahiran aku membongkar page source,.. hehehe..



Kepada yang masih tidak tahu apa itu page source... sila tekan



CTRL + U 



ketika membaca entri ni.. akan keluar satu window.. yang penuh dengan code.. itulah dia page source...



Sekian

                                                                                                                                      SUMBER

0 komentar :

Post a Comment