Pasang iklan Anda di sini.
https://goo.gl/Io3Xqy

Friday, December 21, 2012

0 Graph Facebook


Assalamualaikum , salam sejahtera dan salam satu Hacker .
ok , Hari ini aku nk tunjuk kan kepada korang . Graph dekat facebook .
Ataupun kalau korang nak cari ID code facebook korang .
Ataupun kalau korang dah tukar username korang..
contohnye 
http://facebook.com/username
macamtulah kan ..?
ok , tapi kalau korang nak cari ID code kat belakang fb korang tu , senang jee ...
cuma korang perlu tambahkan 
http://graph.facebook.com/username
ok dah dapat ?
nanti dia akan keluar macam ini

{
"id": "nombor ID",
"name": "Nama Di Facebook",
"first_name": "Nama Pertama",
"last_name": "Nama Terakhir",
"gender": "sex",
"locale": "bahasa yang digunakan"
}

ok , korang mesti tertanye2 , nk buat ap dgn ID code ni kan ?
ok , sekarang aku nak bagi tahu kegunaannye ..
korang type dekat status fb korang mcmni
@[ID:0]
okay , yang ID tu , korang letaklah ID sesapepun ..
ok , sekarang dah paham ?
kalau dah paham , comment n like ok .. ;)