Pasang iklan Anda di sini.
https://goo.gl/Io3Xqy

Friday, December 21, 2012

0 Pop Like Fan Page Untuk Blogger



Bende nih ak copy dari 0tak.blogspot.com
Yes!! akhirnya, dapat jugak aku membuat Like Fan Page Popup untuk blogger. wkwkwkwkwkwk.. penat gila mengeditnya... tuan2 dan puan2 jangan risau, benda ni amat mudah digunakan, dan yang paling penting benda ni adalah percuma. xD


akan tetapi.. popup like page ni hanya untuk blogger, lain kali la aku buat untuk wordpress.. sori ye blog wordpress.



ok.. tanpa membuang masa, aku mempersembahkan cara nak guna benda ni.



----------------------------------------



Popup ni termasuk dengan like button.



Mula2 pergi kat..



1. Blogger > Design > Edit HTML
2. Backup template (kalau risau)
3. Paste code kat bawah ni sebelum </body>
4. Save la template korang.. dan view.




<!-- 0tak.blogspot.Com Like Pop Code Start -->
<script type='text/javascript'> 
//<![CDATA[ 
    KNFBFansPRO='RakanBlog'
//]]> 
</script> 
<style>#fblikepop{background-color:#fff;display:none;position:fixed;top:200px;_position:absolute; /* hack for IE 6*/width:450px;border:10px solid #6F6F6F;z-index:200;-moz-border-radius: 9px;-webkit-border-radius: 9px;margin:0pt;padding:0pt;color:#333333;text-align:left;font-family:arial,sans-serif;font-size:13px;}
#fblikepop body{background:#fff none repeat scroll 0%;line-height:1;margin:0pt;height:100%;}
.fbflush{cursor: pointer;font-size:11px !important;color:#FFF !important;text-decoration:none !important;border:0 !important;}
#fblikebg{display:none;position:fixed;_position:absolute; /* hack for IE 6*/height:100%;width:100%;top:0;left:0;background:#000000;z-index:100;}
#fblikepop #closeable{float:right;margin:7px 15px 0 0;}
#fblikepop h1{background:#6D84B4 none repeat scroll 0 0;border-top:1px solid #3B5998;border-left:1px solid #3B5998;border-right:1px solid #3B5998;color:#FFFFFF !important;font-size:18px !important;font-weight:normal !important;padding:5px !important;margin:0 !important;font-family:&quot;Lucida Sans Unicode&quot;, &quot;Lucida Grande&quot;, sans-serif !important;}
#fblikepop #actionHolder{height:30px;overflow:hidden;}
#fblikepop #buttonArea{background:#F2F2F2;border-top:1px solid #CCCCCC;padding:10px;min-height:50px;}
#fblikepop #buttonArea a{color:#999999 !important;text-decoration:none !important;border:0 !important;font-size:10px !important;}
#fblikepop #buttonArea a:hover{color:#333 !important;text-decoration:none !important;border:0 !important;}
#fblikepop #popupMessage{font-size:12px !important;font-weight:normal !important;line-height:22px;padding:8px;background:#fff !important;}
#fblikepop #counter-display{float:right;font-size:11px !important;font-weight:normal !important;margin:5px 0 0 0;text-align:right;line-height:16px;}</style>
<script src='http://yourjavascript.com/3125171491/0takblogbijak.js' type='text/javascript'/>
<script src='http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1' type='text/javascript'/>
<script src='http://yourjavascript.com/21131110170/0takfblikepopup1.js' type='text/javascript'/>
<script language='javascript'> 
//<![CDATA[ 
    $(document).ready(function(){                        
        $().KNFBFansPRO({ 
           timeout: 30
            wait: 0
            url: 'https://www.facebook.com/RakanBlog', 
            closeable: true        }); 
    }); 
//]]> 
</script> 
<div id='fbtpdiv'/>
<!-- 0tak.blogspot.Com Like Pop Code End -->



Benda yang amat penting untuk tukar:



* Gantikan RakanBlog dengan username fanpage korang.
* Timer 30 saat tukar ikut suka hati korang.
* Popup muncul setelah beberapa minit berada dalam blog kalau tak di like >> wait: 0.. kikikikik



Peringatan: Kalau fanpage korang macam ni >> https://www.facebook.com/pages/0tak/290129897723799 tak jadi popup ni, ssb nanti jadi lawak, sbb panjang.  Cuma url page yg mcm ni leh buat >>https://facebook.com/RakanBlog .. aku buat benda ni, aku sendiri tak leh guna lagi.. wkwkwkwkwkwk..



ok.. bab penting dah habis.. setakat ni aku baru buat 2 je image untuk popup ni.. contoh image kat bawah.. kalau ada masa nanti, aku buat lagi 2 gambar utk korang letak kat blog.

Kalau nak tukar pic, copy java kat bawah mengikut code warna yg disediakan

Jenis 1
http://yourjavascript.com/21131110170/0takfblikepopup1.js
Jenis 2
http://yourjavascript.com/21526651352/0takfblikepopup2.js

Sumber Sebenar sini